Wie is wie

Bobbi

Bobbi is een vrolijke beer. Met zijn knuffelvriendjes gaat hij naar de kinderboerderij of het bos, doet boodschappen, logeert bij opa en oma of bakt pannenkoeken. Er zijn heel veel boeken over Bobbi. Welk boek vind jij het leukst?

Monica Maas

Monica Maas tekent en schrijft de Bobbi boekjes. Ze is geboren op Texel waar ze nog steeds woont. Ze is werkzaam als illustratrice, kinderboekenschrijfster en ontwerpster. Heeft illustraties gemaakt voor ruim 150 (kinder)boeken en is bekend door haar wens- en geboortekaarten. www.monicamaas.nl

Ollie

Ollie is de knuffel van Bobbi. Hij gaat overal mee naartoe. Ook als Bobbi gaat logeren. Een keer was hij hem kwijt. Wat er toen met hem was gebeurd kun je lezen in Bobbi is zijn knuffel kwijt.

Giraf

Giraf kan goed helpen. Een waslijntje omhoog houden? Giraf doet het wel even. Een ballon of een hark vasthouden? Hopla, geen probleem. Giraf houdt van kleurkrijt en thee drinken uit het poppenserviesje.

Muis

Wat heeft Muis aan haar voeten? Witte sokjes! (behalve als ze gaat zwemmen.) Ze is dol op verkleden en heeft vaak mooie jurken aan.

Eend

Eend houdt van feestjes. Kan ze fijn een feestmuts op en dansen. Meestal draagt ze een muts met strepen, dat is lekker warm. En ziet ze een waterplas, dan moet ze altijd even stampen.

Stip

Stip is de vrolijke vriend van Bobbi. Stip  is een lieveheersbeestje, maar dat vindt Bobbi maar een moeilijk woord. Soms zegt hij: 'lieveaardbeest' of 'lievebeest'. Stip rijdt in het rond en volgt Bobbi overal. Hij houdt wel van een grapje en verstopt zich soms graag.

Joupy

Joupy is Bobbis knuffelzeehond. In de kartonboekjes zie je hem in de trein en in de wigwam. Hij kan zich goed verstoppen. Maar het liefst duikt Joupy in het opblaasbad.

Ingeborg Bijlsma

Ingeborg Bijlsma is tekstschrijver. Ooit begon ze met schrijven voor televisie. Kinderen, media en educatie combineren was haar ideaal. Later kwam ze bij Kluitman terecht. Ze is toen begonnen met teksten te schrijven bij de illustraties van Bobbi van Monica Maas. Nadat zij stopte met het schrijven van de Bobbi-boeken, nam Monica het over.